Clarificare privind pieţele din Tecuci!

În urma măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, începând de mâinie, 9 noiembrie 2020, pieţele amenajate în spaţii închise îşi vor suspenda activitatea.

Conform Legii 55/2020

Articolul 9
(1) Pe durata stării de alertă se pot suspenda activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu acordul CNSSU.
(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul centrelor comerciale mici, de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare.

Astfel, piaţa din zona industrială şi piaţa din Cernicari, vor rămâne deschise pe toata durata stării de alertă.

În toată perioada premergătoare elaborării acestor măsuri, premierul Ludovic Orban, împreună cu toţi prefecţii şi primarii, au studiat starea economică a producătorilor care îşi desfăşoară activitatea în pieţe, luând măsuri încât să nu-i afecteze financiar pe termen lung.

Se asteaptă o decizie finală a Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă pentru activitatea producătorilor autohtoni, dorind să păstreze deschise pieţele amenajate în spaţii închise care nu ocupă mai mult de 15.000 mp.

Unde nu exista decât spatiu inchis, autoritatea care administrează piaţa este obligată să scoată mesele pe alei în aer liber!

Conform DIGI24, pieţele amenajate în spaţii închise care au posibilitatea de a elimina pereţi sau alte structuri, pot să rămână deschise. Pentru situaţia în care, nu se pot elimina structuri încât piaţa să devină deschisă, administraţia pieţei are obligaţia de a muta producătorii pe alei şi pe străzile adiacente pieţei încât să-şi poată desfăşura activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *