Galațiul are nevoie de o instituție de învățământ cu profil militar

„Galațiul a pierdut, în trecut, o unitate de învățământ etalon: Liceul de Marină. Era o școală de elită pentru învățământul preuniversitar, o pepinieră excelentă pentru Marina Română, care pregătea la nivel de performanță specialiști în navigația fluvială și maritimă. Liceul de Marină din Galați era o școală râvnită de mulți tineri din România, care visau să cutreiere fluviile, mările și oceanele lumii.

Dar, așa cum spuneam, trecutul trebuie să rămână în urmă. Acum avem datoria să ne uităm spre viitor. Îmi propun să susțin, din postura de parlamentar PNL, înființarea unui liceu militar la Galați. Un liceu care să pregătească viitorii tehnicieni militari, gata să răspundă tuturor cerințelor de performanță pe care România și le-a asumat ca membru NATO.

Avem la Galați două unități militare de elită, cu misiuni internaționale îndeplinite cu succes în teatrele de operații NATO – Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Ap. Andrei” și Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, avem un poligon militar la Smârdan, al doilea ca mărime din România. Deci înființarea unei școli cu profil militar la Galați este nu numai un deziderat important, ci și o necesitate, un angajament asumat față de partenerii noștri furnizori și garanți de securitate și pace, că vom avea cei mai buni specialiști în tehnică militară.

Infrastructura școlară o avem. Viitorul liceu militar poate funcționa în fostul Liceu de Marină, în cadrul căruia, cu investiții potrivite, putem dezvolta ateliere de reparații și întreținere a tehnicii militare existente în unitățile din Galați.„, a declarat candidatul Atanasiu Onuț Valeriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *