Guvernul PNL a aprobat un ajutor de 850 de milioane de lei pentru fermieri

George Stângă, președinte PNL Galați: Guvernul PNL a aprobat un ajutor de 850 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a angajat în fața agricultorilor români să acorde în cel mai scurt timp despăgubirile pentru suprafețele afectate de secetă și se ține de cuvânt.

În ședința de Guvern de luni, premierul Orban a anunțat adoptarea unei Ordonanțe de Urgență care acordă ajutoare de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă. Schema de ajutor de stat aprobată de Executiv are un buget de 850 de milioane de lei pentru aproximativ 34.400 de fermieri, cu o suprafață afectată de aproape 1,16 milioane de hectare.

Din momentul în care proiectul de ordonanță de urgență va fi publicat în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să poată fi realizate plățile.

Este un sprijin extrem de important pe care Guvernul PNL îl acordă agricultorilor afectați de secetă. Galațiul este printre județele cele mai afectate, iar acest sprijin este extrem de binevenit. Ne ținem de cuvânt față de fermieri și încercăm să găsim soluții pentru a-i susține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *